29-10-10

Luzern

Luzern ligt in het hart van Zwitserland langs de westelijke oever van het vierwoudstedenmeer. Het is in Luzern dat de 158 kilometer lange rivier "de Reuss" het meer van Luzern verlaat en verder stroomt als brede rivier met vele bochten totdat ze onder Windisch bij de waterburcht in de Aare uitmondt.

De Kapelbrug of zoals de inwoners van Luzern zeggen " die Kapellbrucke", is de belangrijkste toeristische attractie van de Zwitserse stad Luzern. Het is een houten overdekte brug met een lengte van 204,7 meter. De brug bevindt zich op de plaats waar de rivier Reuss het vierwoudstedenmeer verlaat. De brug is meer dan 650 jaar oud, maar het grootste deel van de brug is vernieuwd nadat een brand op 18 augustus 1993 de brug, op de watertoren en de beide brughoofden na, had vernield. De brug werd gebouwd als stadsverdediging.

De watertoren uit de 13de eeuw deed destijds dienst als gevangenis en folterruimte.

Luzern01.JPG

Luzern04.JPG

Luzern03.JPG

Dam in de Reuss.

Luzern06.JPG

Gevelversiering in Luzern.

Luzern08.jpg

Luzern09.JPG

Luzern10.JPG

Luzern11.JPG

Luzern12.jpg

Luzern13.jpg

Luzern14.jpg

Luzern kent een Sinterklaastraditie, maar die is anders dan bij ons. Op 5 december klinkt om kwart over acht 's avonds een luid kanonschot, waarna alle lichten in de stad uitgaan. Dat is het startsein voor de Küssnacht-processie. Voorop lopen geselbroeders met hun zwepen, gevolgd door 180 zwijgende mensen die enorme mijtervormige lantaarns dragen.

Dan komt Sint Nicolaas voorbij, die begeleid wordt door schoorsteenvegers. Daarachter komen de zogeheten Klausjägers. Deze 900 mannen dragen allemaal enorme koebellen die in een strak ritme worden geluid. Dit levert een oorverdovend lawaai op. De processie wordt afgesloten door 200 hoornblazers.

Gepost door André (Dreke) | Permalink | Commentaren (8) | |  Facebook

26-10-10

Honfleur

Honfleur is gelegen op enkele kilometers van "Pont de Normandië" op de zuidelijke rand van de Seine, tegenover Le Havre en is vooral bekend voor haar oude schilderachtige haven. Met een bezoek aan Honfleur neemt u een duik in het verleden en maakt u kennis met een unieke omgeving, die de bewoners bewust hebben willen bewaren. De smalle straatjes dompelen u onder in een Middeleeuwse sfeer. Alhoewel Honfleur trots is op zijn verleden, is het ook een havenstad die zich nadrukkelijk op de toekomst richt. Wij hebben slechts een blitzbezoek gebracht aan Honfleur en achteraf bekeken was dit wel jammer, daarom is dit zeker een reden om nog eens terug te gaan.

honfleur01.JPG

honfleur02.JPG

honfleur03.JPG

honfleur04.JPG

honfleur05.JPG

Gepost door André (Dreke) | Permalink | Commentaren (3) | |  Facebook

22-10-10

Etretat

Etretat, dat tussen Le Havre en Fécamp ligt, is bekend omwille van haar mooie kliffen. Een avontuurlijk en natuurlijk bouwwerk van rotsen, bogen en klippen, gevormd door de erosie van de branding en de wind. Dit zeer mooie bouwwerk is door het keienstrand omgeven. Etretat beschikt over een mooie wandelpromenade langs het strand waar je de innerlijke mens kan verstevigen in een van de vele eetgelegenheden.

Etretat01.JPG

Etretat02.JPG

Etretat04.JPG

Etretat07.JPG

Langs de promenade kan je ook kennis maken met de vele kunstenaars
die ieder op hun manier deze mooie krijtrotsen vastleggen.

Etretat08.JPG

Etretat09.JPG

Etretat10.JPG

Etretat11.JPG

Via kleine weggetjes kan je omhoog wandelen en leiden deze je naar de top van deze kliffen. Ondertussen kan U uw ogen de kost geven dankzij de boeiende fauna en flora. De kliffen van Etretat zijn wereldwijd gekend.

Etretat05.JPG

Etretat06.JPG

Gepost door André (Dreke) | Permalink | Commentaren (6) | |  Facebook

20-10-10

Pont de Normandië

De Pont de Normandië maakt deel uit van de Franse snelwegroute A29.

Bij Le Havre is over de Seine de prachtige Pont de Normandië gebouwd. De Pont de Normandë is een hangbrug die in Normandië de Seine overspant en hiermee de havenstad Le Havre met Honfleur verbindt. Met een totale lengte van 2.143,21 meter en een overspanning van 856 meter tussen twee pilaren is deze brug een van de langste in zijn soort in Frankrijk. De twee betonnen pilaren hebben de vorm van een omgekeerde Y. Het gewicht van elke pilaar is 20.000 ton en heeft een hoogte van 214,77 meter.

Na 7 jaren aan deze brug gewerkt te hebben is ze op 20 januari 1995 in gebruik genomen.

Om deze brug met de wagen over te mogen moet je eerst de péage (tolstation) passeren. Verder is er aan deze péage een parkeerplaats aangelegd, van waaruit je een wandeling kan maken om deze indrukwekkende brug te verkennen. Naast vier rijstroken zijn er aan weerszijden voetpaden aangelegd of kan je via trappen omhoog om over de snelweg te lopen vanwaar dat je een prachtig uitzicht hebt.

001.jpg

002.jpg

003.jpg

004.jpg

005.jpg

Deze foto's zijn genomen vanaf het observatieplatform boven de snelweg.

006.jpg

Vlakbij ligt er nog een indrukwekkend viaduct.
Als iemand weet hoe deze brug noemt mag je altijd een berichtje achterlaten.

007.jpg

008.jpg

009.jpg

Gepost door André (Dreke) | Permalink | Commentaren (4) | |  Facebook

18-10-10

American Cemetery And Memorial

Amerikaanse begraafplaats in Margraten - Nederlands Limburg.

De Netherlands American Cemetery and Memorial is de enige Amerikaanse militaire begraafplaats uit de tweede Wereldoorlog in Nederland en heeft een oppervlakte van 26 hectare. Er zijn ruim 8300 militairen begraven.

Deze begraafplaats was een van de eerste begraafplaatsen waar in Duitsland gesneuvelde Amerikaanse Militairen werden begraven. Op 10 november 1944 nam het 9° Amerikaanse leger deze begraafplaats in gebruik. Voor de vorm en het monument van deze begraafplaats hebben de architecten Shepley, Bulfinch, Richardson en Abott uit Bosten getekend De begraafplaats werd ingewijd op 7 juli 1960.

Door de 30 meter hoge toren is deze begraafplaats tot ver in de omtrek zichtbaar. Via 149 treden kan je het observatieplatform bereiken. Voor de toren staat een bronzen beeld van een treurende vrouw. 

In de kapel tegen de muur zijn drie Amerikaanse, een Christelijke en een Joodse vlag bevestigd.

01.jpg

Het Ereplein met in het midden de vijver en rechts en links daarvan vermeld op de muren, naast de plaatsnamen waar de belangrijkste gevechten in de omgeving plaats vonden, de namen, rang, eenheid en staat van 1722 vermisten van de land en luchtstrijdkrachten. Deze 1722 militairen zijn gevallen in deze streek, maar hun lichamen werden niet gevonden of konden niet geïdentificeerd worden. Een sterretje achter de naam betekent, dat de gesneuvelde nadien toch is gevonden.

Op deze muur staat vermeld
Hier staan gegrift de namen van Amerikanen die hun leven gaven voor hun vaderland
en een rustplaats vonden in een onbekend graf.

02.jpg

De 8300 grafstenen, een Latijns kruis of een Davidster voor deze die het joodse geloof hadden staan in parallel lopende bogen. Ongeveer 45% van de militairen, die destijds hier en op andere begraafplaatsen in de buurt tijdelijk werden begraven, hebben nu hun rustplaats hier op "Margraten".

04.jpg

De gevallen militairen die er begraven werden, zijn in de dood gelijk.
Officieren en soldaten liggen door elkaar en de kruisen zijn identiek. Alleen de joodse militairen en de zes ontvangers van een Medal of Honor wijken af. 

03.jpg

05.jpg

06.jpg

07.jpg

De Medal of Honor is de hoogste Amerikaanse Militaire onderscheiding.
Deze wordt enkel uitgereikt voor opvallende moed en ondernemingszin met gevaar voor eigen leven, boven wat de dienst vereist, in een daadwerkelijk gevecht tegen een vijandelijke krijgsmacht.

08.jpg

Jaarlijks op de laatste zondag van mei wordt op de begraafplaats de dodenherdenking "Memorial Day" gehouden. Dit in aanwezigheid van tal van hoogwaardigheidsbekleders uit binnen en buitenland. Tijdens deze plechtigheid heeft een kranslegging plaats en wordt vanuit de lucht door straaljagers een saluut gebracht door het overvliegen in de zon. "Missing Man"-formatie. Deze plechtigheid kan door iedereen worden bijgewoond en begint steeds om 15.00 uur. De begraafplaats is het hele jaar dagelijks geopend van 09.00 tot 17.00 uur. Op Kerstdag en Nieuwjaarsdag is de begraafplaats gesloten.

Gepost door André (Dreke) | Permalink | Commentaren (1) | |  Facebook

16-10-10

Torbole

Het Gardameer, in het Italiaans "Lago di Garda" is met zijn 160 km omtrek het grootste meer van Italië. Dankzij de talrijke watersportfaciliteiten en zijn zeer milde klimaat is het Gardameer het hele jaar door een Populaire vakantiebestemming. Onze verblijfplaats, Torbole sul Garda is een gemeente in de provincie Trente en is een mooi en gezellig stadje waar de Sacra uitmondt in het Gardameer.

Torbole is een belangrijke stad aan het Gardameer. Dankzij haar winderige positie en het feit dat motorboten hier taboe zijn is het een internationale plaats geworden om te windsurfen en is het een waar paradijs voor de gepassioneerde sportliefhebber. Wil je het ergens anders gaan zoeken, dan kan je in Torbole de boot nemen naar andere mooie plaatsen aan het Gardameer.

Uitstappen die wij gedaan hebben tijdens ons verblijf in Torbole waren:

Torbole02.jpg

Torbole04.jpg

Torbole05.JPG

Torbole06.JPG

Torbole07.JPG

Torbole08.JPG

Torbole09.JPG

Torbole11.JPG

Torbole12.JPG

Torbole13.JPG

Torbole14.JPG

Torbole15.JPG

Torbole16.JPG

Torbole17.JPG

Hier zie je hoe de Sacra uitmondt in het Gardameer.

Torbole01.JPG

Torbole18.JPG

Torbole19.JPG

Het Gardameer vroeg in de ochtend.

Torbole20.JPG

Torbole21.JPG

Torbole22.JPG

Gepost door André (Dreke) | Permalink | Commentaren (6) | |  Facebook