11-10-10

Trento

Trento is met 120.000 inwoners de grootste stad in Trentino, heeft een mooi oud centrum met imposante gebouwen, kerken en monumenten. De stad wordt door hoge bergen omgeven. Een daarvan is de 2090 meter hoge Monte Bondone en is in de winter een skioord.

Op het stadsplein genaamd "Piazza del Duomo" staat de Cattedrale di San Vigilio. Deze 12e eeuwse Romaanse Duoma werd pas in 1515 afgewerkt. De éérste architect was Adamo di Arogona. Na hem zijn er nog vele andere geweest maar ondanks de vele architecten is het hen toch gelukt om de invloeden van de Gotiek en de Renaissance buiten te sluiten

Trento-001.jpg 

Trento-002.jpg

Ook op het Piazza del Duomo staat de 41 meter hoge "La Torre Civica"

Trento-003.JPG

Trento-004.jpg

De Piazza del Duomo is het momumentale centrum van Trento met in het midden van dit plein een 10 meter hoge 18e eeuwse fontein van Neptunus met drietand ontworpen in 1768 door Giongo. Het Neptunusbeeld is een bronzen replica, het stenen originele staat in de hof van het stadshuis.

Trento-005.JPG

Aan gezellige terrasjes ontbreekt het op de Piazza del Duomo niet.

Trento-006.JPG

In de Via Belenzani, één van de mooiste straten van Trento, staat op nummer 32 het Palazzo Alberti Colicio. Dit is gebouwd in de Venetiaanse Renaissance stijl met een gevel voorzien van mooie fresco's. Het huis is genaamd naar Alberti Colicio, wiens familie gedurende twee eeuwen eigenaar was vanaf 1657.

Trento-007.jpg

Gepost door André (Dreke) | Permalink | Commentaren (2) | |  Facebook

Commentaren

Je foto's zijn echt mooi om te bekijken! 'k Krijg telkens zin om op reis te gaan... :-) zeker nu, nu 't kouder en kouder aan het worden is...
Groetjes!
J.

Gepost door: J. | 12-10-10

Reageren op dit commentaar

Wat een magnifieke gebouwen. Schitterende foto's!
grtjs

Gepost door: Vanessa | 12-10-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.