28-09-10

Riva del Garda

Riva del Garda ligt in Trentino-Zuid-Tirol en is het meest noordelijke stadje aan de oevers van het Gardameer. Het ligt in bergachtig gebied en heeft een mooie haven die uitgeeft op het Gardameer. In het centrum heb je een historische binnenstad met huizen geschilderd in pasteltinten.

Riva01.JPG

Riva2.JPG

Riva03.JPG

Riva07.JPG

Riva10.JPG

Riva11.JPG

In het oosten wordt Riva begrensd door de Monte Baldo met een hoogte van 2218 meter en in het westen door de Monte Rochetta met een hoogte van 1575 meter. Net als in zovele andere dorpjes hier aan het Gardameer is de economie vooral gebaseerd op het toerisme. Rond Riva bevindt zich tevens wat papierindustrie en handelswerknijverheid.

De belangrijkste bouwwerken van Riva del Garda zijn de Torre Apponale die dateert van 1220, het Palazzo Pretorio uit 1375 en het kasteel op de helling van de Monte Rochetta dat nog dateert uit de Venetiaanse tijd.

Riva06.JPG

Riva08.JPG

Riva09.JPG

Riva12.JPG

Riva13.JPG

Riva14.JPG

Riva15.JPG

Riva16.JPG

Riva17.JPG

Riva18.JPG

De waterval van Varone in Riva del Garda.

De waterval van Varone is een van de karakteristieke toeristische attracties van het Gardameer. Hij ligt langs de weg van Riva naar Tenno, in een kloof waar de rivier de Tenno zich bijna 100 meter omlaag stort om dan verder op in het Gardameer uit te monden.

Om de Cascata del Varone te zien moet je enkele tientallen meters in de grot wandelen. Het is er lekker koel door de fijnen nevel die er hangt. Dit is een ideale plek om tijdens de warme zomermaanden eens lekker af te koelen, een natuurlijke airconditioning zeg maar. Foto's trekken is door de nevel al iets moeilijker.

Varone01.JPG

Varone02.JPG

Varone03.JPG

Varone06.JPG

Natuurliefhebbers komen hier zeker aan hun trekken.

Varone05.JPG

Prachtig uitzicht !

Varone04.JPG

Gepost door André (Dreke) | Permalink | Commentaren (1) | |  Facebook

Commentaren

We zijn er vroeger geweest Doet goed bepaalde plaatsen terug te zien. Groetjes

Gepost door: willy Duvel | 30-09-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.