05-10-10

Malcesine

Malcesine is een gemeente in de Italiaanse provincie Verona in de regio Veneto. Malcesine lijkt wel het meest schilderachtige stadje rond het Gardameer. Dat je niet de enige bent die dit mooie plekje heeft ontdekt merk je meteen wanneer je er een plekje voor de wagen zoekt.

Malcécine01.JPG

In de smalle kleine straatjes is er zo veel te zien dat je ogen te kort komt. Niet voor niets dat Malcesine de bijnaam "Parel van het Gardameer" heeft. Romantische doorkijkjes, prachtige oude panden allemaal bezaaid met de mooiste bloemen. Om de innerlijke mens te versterken kan men het best proberen een tafeltje te bemachtigen op een van de terrassen aan het haventje. Daar kan je in alle rust achter een heerlijke espresso of een heerlijke Italiaanse coupe ijs gaan zitten genieten. Deze kleine haven is het kloppend hart van deze zeer levendige stad.

Malcécine02.JPG

Malcécine03.JPG

Malcécine04.JPG

Malcécine05.JPG

Malcécine06.JPG

De oude Burcht van het roemrijke geslacht de Scaligeri zal zeker niet aan jou aandacht ontsnappen. De Scaligeri ook wel de heren van Verona genoemd, bouwden deze burcht tijdens de 13 / 14e eeuw.

Malcécine13.JPG

Vermoedelijk dateert deze burcht uit de tijd van de Longobarden, het werd later door de Fransen verwoest en in de 13de eeuw weer door de Scaligers herbouwd. Het ligt op een vooruitspringende rots, die in een punt loodrecht boven het meer eindigt. Zeer indrukwekkend is de meer dan 30 meter hoge toren. Dit geheel is een belangrijke bezienswaardigheid. Onder aan de burcht heb je een klein kiezelstrand dat populair is bij de plaatselijke bevolking.

Malcécine08.JPG

Malcécine09.JPG

Malcécine10.JPG

Malcécine11.JPG

Van op het kasteel heeft U een mooi uitzicht over het Gardameer en omstreken.

Malcécine12.JPG

Malcécine14.JPG

Malcécine15.JPG

Malcécine16.JPG

Malcécine17.JPG

Malcécine18.JPG

Gepost door André (Dreke) | Permalink | Commentaren (3) | |  Facebook

Commentaren

Wat is het daar schitterend. Je hebt de stad heel mooi in beeld gebracht. Prachtige serie!
grtjs

Gepost door: Vanessa | 06-10-10

Reageren op dit commentaar

Heel mooie reeks !!is ook een mooie streek !'k ben er in 1974 geweest
Grts

Gepost door: willy Duvel | 07-10-10

Reageren op dit commentaar

Wat 'n mooie foto's! Ik krijg spontaan heimwee naar mijn laatstejaarsreis in Italië... :)
Groetjes!
J.

Gepost door: J. | 07-10-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.