25-09-10

Limone sul Garda

Limone sul Garda is een gemeente in de Italiaanse provincie Brescia (regio Lombardije) en ligt op ongeveer 69 meter boven de zeespiegel. Het dorpje telt ongeveer 1000 inwoners, maar tijdens de zomermaanden groeit de populatie flink mede dankzij de hotels in het dorpje en lopen er dan zo,n 10.000 toeristen rond. Niet alle toeristen verblijven op Limone, een groot deel komt aan per boot als dagtoerisme.

Limone01.JPG

Tot halverwege de vorige eeuw was het kweken van citroenen de grootste bron van inkomsten in Limone. Nog altijd zie je de betonnen palen die aan de rand van de citroenboomgaarden staan. Tussen de palen werden doeken gespannen om de vruchten in de winter te beschermen.

Limone18.JPG

Met de ingebruikname van de "Gardesana Occidentale", de schitterende weg vanuit Riva del Garda langs het meer naar het zuiden werd Limone uit zijn isolement verlost en is sindsdien goed bereikbaar voor de toeristen.

Hiermee verdrong het toerisme de cultuur van de citroenen als bron van inkomen.

Het oude deel van het stadje, tussen het meer en de kustweg is een wirwar van smalle en steile straatjes vol winkeltjes.

Limone09a.jpg

Limone09b.JPG

Limone09c.JPG

Langs de oever van het Gardameer is een fraaie boulevard waar de vele terrasjes je uitnodigen om even rustig te genieten. 

Limone03.JPG

Limone03a.JPG

Limone05.JPG

Limone06.JPG

Limone07.JPG

Limone08.JPG

Limone09.JPG

In april 2008 zijn rond deze plaats spectaculaire achtervolgings scene's opgenomen voor de 22° James Bond film o.a. in de tunnels richting Tremosine en richting Riva.

 

Limone14.JPG

 

Gepost door André (Dreke) | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.